θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις

Θεατρικά παιχνίδια με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του αυθορμητισμού. Της αποδοχής όλων των απόψεων και ιδεών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την κοινωνικότητα και τη συνεργασία, την ευρηματικότητα.

#θέατρο #έκφραση #ελευθερία #αυθορμητισμός #αυτοπεποίθηση #κοινωνικότητα #συνεργασία #ευρηματικότητα

  • παιδιά 7-9 ετών / 60 λεπτά
    8 θέσεις

Κάποιοι φέτος θα γνωρίσουν μέρη μαγικά, θα γίνουν φίλοι με δεινόσαυρους, θα ελευθερώσουν την χιονονιφάδα, θα γίνουν βασιλιάδες αλλά και παγωτατζήδες, θα καβαλήσουν άλογα και θα περάσουν από παράξενα δάση, θα κυλήσουν με τετράγωνα και θα κόψουν μήλα από ένα δέντρο που μιλάει, θα συναντήσουν το πουλί που το λέγανε ‘αγάπαμε’ και θα κελαηδήσουν μαζί του. Θα γίνουν φίλοι με τον γίγαντα και θα μείνουν ακίνητοι σαν άγαλμα…

Θα συναντήσουν και πολλούς καλλιτέχνες και το έργο τους…Βασίλι Καντίνσκι, Πάμπλο Πικάσο, Ρενέ Μαγκρίτ, Σαλβαντόρ Νταλί, Φρίντα Κάλλο και πολλούς ακόμα γνωστούς και άγνωστους. Για να αυτοσχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν. Για να ανακαλύψουν μαζί κλειδιά που ανοίγουν πόρτες μυστικές για το φανταστικό κόσμο του θεάτρου.

Θεατρικά παιχνίδια με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του αυθορμητισμού. Της αποδοχής όλων των απόψεων και ιδεών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την κοινωνικότητα και τη συνεργασία, την ευρηματικότητα. Την προσπάθεια να καταφέρει το κάθε παιδί να αποκτά θέση σε κάθε τι που συμβαίνει αλλά και να υπερασπίζεται την θέση του σε ενδεχόμενες συγκρούσεις που θα συναντά κατά την διάρκεια των ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών.

Και φυσικά τη διασκέδαση και τη χαρά, τη διεύρυνση της φαντασίας.

Μαρίζα Τσάρη

Η Μαρίζα φέτος θα μας πει πολλά. Για τα παραμύθια και το θέατρο, για τα παιχνίδια και τις αισθήσεις μας, για τις συγκρούσεις των ρόλων και την αξία να παίρνει κάποιος θέση και φυσικά για τη διασκέδαση και τη φαντασία.