Μαλβίνα Τσιώρα

Η Μαλβίνα διαμορφώνει και εφαρμόζει εργαστήρια όπου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και τον συνδυασμό των διάφορων μορφών, τέχνης επαναπροσδιορίζονται οι δυνατότητες των υλικών αλλά και των σωμάτων μας ως δημιουργικά εκφραστικά μέσα-εργαλεία.

Μαλβίνα Τσιώρα

H Mαλβίνα είναι εικαστικός απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με την ιδιότητα της ζωγράφου (2017). Κατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε και εργαστήρια φωτογραφίας, σκηνογραφίας, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιδωτού και εξάμηνη εκπαίδευση στο αντικείμενο της Performance στην σχολή ΑrtEZ της Ολλανδίας.

Τα τελευταία χρόνια άνοιξε ένα ακόμη πεδίο τέχνης προς εξερεύνηση, αυτό του χοροθεάτρου, παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενθαρρύνοντας μεταξύ άλλων και ανεπίσημες μορφές εκπαίδευσης, που στηρίζονται στην αυτοοργάνωση και τη συλλογική δράση.

Συμμετέχει ενεργά σε εκθέσεις ζωγραφικής (ομαδικές και ατομικές) και παράλληλα συνεργάζεται με δομές, μουσεία, ομάδες και φεστιβάλ ως εμψυχώτρια-εικαστικός σε προγράμματα με παιδιά. Διαμορφώνει και εφαρμόζει εργαστήρια όπου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και τον συνδυασμό των διάφορων μορφών,τέχνης επαναπροσδιορίζονται οι δυνατότητες των υλικών αλλά και των σωμάτων μας ως δημιουργικά εκφραστικά μέσα-εργαλεία.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται βασίζονται στην αξιοποίηση της εμπειρίας του μαθητή η οποία τον κινητοποιεί συναισθηματικά και διανοητικά. Η προσέγγιση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενεργητική φύση της μάθησης μέσα από τον πειραματισμό, την εξερεύνηση των τεχνικών αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας, ομαδικότητας και επίλυσης συγκρούσεων, ενθαρρύνοντας τόσο την προσωπική του εξέλιξη όσο και την ομαδική αλληλεπίδραση στη βάση τη φροντίδας.

σπινθηράκια - εργαστήρι εικαστικών για νήπια 1

σπινθηράκια - εργαστήρι εικαστικών για νήπια

Μαλβίνα Τσιώρα

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

  • παιδιά 2-4 ετών με γονείς / 60 λεπτά / 8 θέσεις
σπινθήρες - εργαστήρι εικαστικών για παιδιά 2

σπινθήρες - εργαστήρι εικαστικών για παιδιά

Μαλβίνα Τσιώρα

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

  • παιδιά 4-7 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις