Μαρίζα Τσάρη

Η Μαρίζα φέτος θα μας πει πολλά. Για τα παραμύθια και το θέατρο, για τα παιχνίδια και τις αισθήσεις μας, για τις συγκρούσεις των ρόλων και την αξία να παίρνει κάποιος θέση και φυσικά για τη διασκέδαση και τη φαντασία.

Μαρίζα Τσάρη

Πιστεύει πως η Τέχνη είναι τρόπος ζωής και σκέψης. Στηρίζει τη ζωή μας και την οντότητά μας με ποικίλους τρόπους. Βοηθά στο να υπάρχουμε με θέση στη ζωή , βοηθά στην αυτοπεποίθηση, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία…στην πίστη του να χτίσεις τον κόσμο σου.

Γεννήθηκε το 1980.

Αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2001 απο το North College (BTEC & BA Hons in Applied Art &Design).

Φοίτησε στα ετήσια επιμορφωτικα εργαστήρια πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα, και στο “Το Θέατρο στην Τάξη”. Συμμετείχε σε διάφορα masterclasses, που αφορούν στην προετοιμασία παράστασης με παιδιά, καινούργιες τεχνικές και εργαλεία πάνω στο “Δράμα στην Εκπαίδευση”, εργαλεία εμψύχωσης για θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια, καθώς και ποικίλα σεμινάρια, για βρέφη/παιδιά και τεχνικές εμψύχωσης.

Παρακολούθησε επί 10 χρονια μαθήματα πιάνου και ασχολείται ενεργά με την μουσική, καθώς είναι ακόμα ένα εργαλείο δουλειάς. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα σε παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Σχεδιάζει/υλοποιεί μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού/αγωγής σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και αισθητηριακά εργαστήρια σε βρέφη, σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης/σχολεία κλπ.

Από το 2018, συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα για τον σχεδιασμό/υλοποίηση διαδραστικών παρουσιάσεων παιδικών βιβλίων. Εργάζεται σαν ηθοποιός και περφόρμερ απο το 2005, μεταξύ άλλων, και σε παραγωγές παιδικών παραστάσεων και από το 2018 έως σήμερα, είναι ηθοποιός στην εταιρία Θεάτρου Μικρός Νότος.

εισαγωγή στα παιχνίδια ρόλων 1

εισαγωγή στα παιχνίδια ρόλων

Μαρίζα Τσάρη

Στο εργαστήρι αυτό συνδυάζονται τεχνικές της αισθητηριακής αγωγής (sensory play) και του παιχνιδιού ρόλων (role play). Tα νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά (πλαστελίνη, αλεύρι, πηλός, άμμος) και υφές, δοκιμάζουν μυρωδιές, ακούν ήχους για να αναγνωρίσουν, χρώματα και σχήματα.

  • παιδιά 4-6 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις 2

θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις

Μαρίζα Τσάρη

Θεατρικά παιχνίδια με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του αυθορμητισμού. Της αποδοχής όλων των απόψεων και ιδεών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την κοινωνικότητα και τη συνεργασία, την ευρηματικότητα.

  • παιδιά 7-9 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
ένα εργαστήρι για τις αισθήσεις 3

ένα εργαστήρι για τις αισθήσεις

Μαρίζα Τσάρη

Βρέφη και νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά, υφές, μυρωδιές, ήχους, χρώματα και σχήματα. Παρατηρούν, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να μιλούν. Δένονται με τους γονείς και την ομάδα, εξοικειώνονται με τα παιχνίδια ρόλων και φυσικά διασκεδάζουν!

  • παιδιά 12-24 μηνών με γονείς / 45 λεπτά / 8 θέσεις
  • παιδιά 24-36 μηνών με γονείς / 60 λεπτά / 8 θέσεις
art play 4

art play

Με αφορμές από τη Land Art, την Pop Art, τη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και μερικά από τα διασημότερα παιδικά βιβλία, το dos έχει σχεδιάζει παιχνίδια απόλαυσης της Τέχνης.

  • παιδιά 12-36 μηνών / 120 λεπτά / 15 θέσεις
  • παιδιά 4-7 ετών / 120 λεπτά / 15 θέσεις