Μαρίζα Τσάρη

Η Μαρίζα φέτος θα μας πει πολλά. Για τα παραμύθια και το θέατρο, για τα παιχνίδια και τις αισθήσεις μας, για τις συγκρούσεις των ρόλων και την αξία να παίρνει κάποιος θέση και φυσικά για τη διασκέδαση και τη φαντασία.

Μαρίζα Τσάρη

Πιστεύει πως η Τέχνη είναι τρόπος ζωής και σκέψης. Στηρίζει τη ζωή μας και την οντότητά μας με ποικίλους τρόπους. Βοηθά στο να υπάρχουμε με θέση στη ζωή , βοηθά στην αυτοπεποίθηση, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία…στην πίστη του να χτίσεις τον κόσμο σου.

Γεννήθηκε το 1980.

Αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2001 από το North College (BTEC & BA Hons in Applied Art & Design).

Παρακολούθησε το επιμορφωτικό εργαστήριο πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα στον θεατροπαιδαγωγικό χώρο “Δια-δρω-μές”, το Θέατρο στην Τάξη στην Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καθώς και άλλα σεμινάρια που αφορούν στην προετοιμασία παράστασης με παιδιά.

Παρακολούθησε επί 10 χρόνια μαθήματα πιάνου και θεωρία της μουσικής. Παίζει μελλόντικα, καζού και μαθαίνει μουσικό πριόνι. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα σε παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις και πραγματοποίησε θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά.

Συμμετείχε σαν ηθοποιός από το 2005, μεταξύ άλλων παραστάσεων, και σε πολλές παιδικές παραστάσεις και υπήρξε συνδημιουργός στην παιδική παράσταση “Ιστορίες Μέσα απ’ το Καπέλο”, βασισμένη σε λαϊκά παραμύθια της Λιλής Λαμπρέλη.

Φέτος συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, ως ηθοποιός σε παιδική εκπαιδευτική / διαδραστική παράσταση.

εισαγωγή στα παιχνίδια ρόλων 1

εισαγωγή στα παιχνίδια ρόλων

Μαρίζα Τσάρη

Στο εργαστήρι αυτό συνδυάζονται τεχνικές της αισθητηριακής αγωγής (sensory play) και του παιχνιδιού ρόλων (role play). Tα νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά (πλαστελίνη, αλεύρι, πηλός, άμμος) και υφές, δοκιμάζουν μυρωδιές, ακούν ήχους για να αναγνωρίσουν, χρώματα και σχήματα.

  • παιδιά 4-6 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις 2

θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις

Μαρίζα Τσάρη

Θεατρικά παιχνίδια με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του αυθορμητισμού. Της αποδοχής όλων των απόψεων και ιδεών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την κοινωνικότητα και τη συνεργασία, την ευρηματικότητα.

  • παιδιά 7-9 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
ένα εργαστήρι για τις αισθήσεις 3

ένα εργαστήρι για τις αισθήσεις

Μαρίζα Τσάρη

Βρέφη και νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά, υφές, μυρωδιές, ήχους, χρώματα και σχήματα. Παρατηρούν, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να μιλούν. Δένονται με τους γονείς και την ομάδα, εξοικειώνονται με τα παιχνίδια ρόλων και φυσικά διασκεδάζουν!

  • παιδιά 12-24 μηνών με γονείς / 45 λεπτά / 8 θέσεις
  • παιδιά 24-36 μηνών με γονείς / 60 λεπτά / 8 θέσεις
art play 4

art play

Με αφορμές από τη Land Art, την Pop Art, τη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και μερικά από τα διασημότερα παιδικά βιβλία, το dos έχει σχεδιάζει παιχνίδια απόλαυσης της Τέχνης.

  • παιδιά 12-36 μηνών / 120 λεπτά / 15 θέσεις
  • παιδιά 4-7 ετών / 120 λεπτά / 15 θέσεις