Μαρίζα Τσάρη

Η Μαρίζα φέτος θα μας πει πολλά. Για τα παραμύθια και το θέατρο, για τα παιχνίδια και τις αισθήσεις μας, για τις συγκρούσεις των ρόλων και την αξία να παίρνει κάποιος θέση και φυσικά για τη διασκέδαση και τη φαντασία.

Μαρίζα Τσάρη

Αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2001 από το North College (BTEC & BA Hons in Applied Art & Design). Φοίτησε στα ετήσια επιμορφωτικά εργαστήρια πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα, και στο “Το Θέατρο στην Τάξη”. Ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Θεραπεία μέσω τέχνης με έμφαση στα εικαστικά».

Συμμετείχε σε masterclasses, που αφορούν στην προετοιμασία παράστασης με παιδιά, καινούργιες τεχνικές και εργαλεία πάνω στο “Δράμα στην Εκπαίδευση”, εργαλεία εμψύχωσης για θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια, καθώς και ποικίλα σεμινάρια, για βρέφη/παιδιά και τεχνικές εμψύχωσης. Παρακολούθησε επί 10 χρόνια μαθήματα πιάνου και ασχολείται ενεργά με την μουσική, καθώς είναι ακόμα ένα εργαλείο δουλειάς.

Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα σε παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις καθώς και με λογοθεραπευτές στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο ΠΑΙΧΝΙΔΙ, όπου και σχεδίασε/υλοποίσε υποστηρικτικά αισθητηριακά εργαστήρια βρεφών/νηπίων. Σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού/αγωγής σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και αισθητηριακά εργαστήρια σε βρέφη σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, καλοκαιρινά Art Camp, πάρτυ κ.α.. Από το 2018, συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα για τον σχεδιασμό/υλοποίηση διαδραστικών παρουσιάσεων παιδικών βιβλίων.

Από το 2005 εργάζεται μεταξύ άλλων, σαν ηθοποιός και περφόρμερ καθώς και σε παραγωγές παιδικών παραστάσεων. Από το 2018 συνεργάζεται ως ηθοποιός/εμψυχώτρια στην εταιρία Θεάτρου Μικρός Νότος.

θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις 1

θεατρο - εικαστικές αφηγήσεις

Μαρίζα Τσάρη

Θεατρικά παιχνίδια με στόχο την απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης και του αυθορμητισμού. Της αποδοχής όλων των απόψεων και ιδεών, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την κοινωνικότητα και τη συνεργασία, την ευρηματικότητα.

  • παιδιά 7-9 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
messy play 2

messy play

Μαρίζα Τσάρη

Βρέφη και νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά, υφές, μυρωδιές, ήχους, χρώματα και σχήματα. Παρατηρούν, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να μιλούν. Δένονται με τους γονείς και την ομάδα, εξοικειώνονται με τα παιχνίδια ρόλων και φυσικά διασκεδάζουν!

  • παιδιά 2-4 ετών με γονείς / 45 λεπτά / 8 θέσεις
  • παιδιά 4-7 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
συν-ύπαρξη 3

συν-ύπαρξη

Καλλιτεχνική έκφραση και ελευθερία. Ένα εργαστήριο για ενήλικες που αναζητούν τη χαρά του καλλιτεχνικού παιχνιδιού.

  • ενήλικες / 90 λεπτά / 8 θέσεις