τα εργαστήρια

Τα εργαστήρια του dos προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τί είναι Τέχνη μαθαίνοντας για τις διαφορετικές μορφές της: ζωγραφική – μουσική – χορός – θέατρο – παιχνίδι και πολλά ακόμα και … όλα αυτά μαζί!

Τα εργαστήρια στοχεύουν μέσω του πειραματισμού με διαφορετικά εκφραστικά μέσα να ανοίξουν ένα δρόμο στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και δεξιότητες, τη γλώσσα και το σώμα τους, τη δυνατότητα αυτοέκφρασης και την επικοινωνία με τους άλλους, την κριτική σκέψη και την αποδοχή του διαφορετικού, τη φαντασία και την ευρηματικότητα.

Να τους δώσει με απλά λόγια τη δυνατότητα να αντιληφθούν τον κόσμο.

Στο dos η εκπαίδευση στην Τέχνη γίνεται με οδηγό το παιχνίδι. Γιατί το παιχνίδι δεν είναι μια συγκεκριμένη δραστηριότητα – είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση: ένας σαγηνευτικός, διασκεδαστικός, αισιόδοξος τρόπος να ανακαλύψεις τον κόσμο.

#ζωγραφική

Οι μικρούτσικοι μαθητές παίζουν, πειραματίζονται, δημιουργούν, εξασκούνται, μαθαίνουν τον κόσμο της τέχνης, τον κόσμο μας. Κι εμείς τους κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό!

#μουσική

Όλα γύρω μας μπορούν να γίνουν μουσική! Κρουστά, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα, φλογέρες και καζού, κιθάρα, αρμόνιο και φωνές ακούγονται παντού! Ελάτε να μάθουμε τα μουσικά όργανα και να φτιάξουμε τη δική μας ορχήστρα!

#χορός

Χορεύω, χορεύω χορεύω!

#θέατρο

Κάποιοι φέτος θα γνωρίσουν μέρη μαγικά, θα γίνουν φίλοι με δεινόσαυρους, θα ελευθερώσουν την χιονονιφάδα, θα γίνουν βασιλιάδες αλλά και παγωτατζήδες, θα καβαλήσουν άλογα και θα περάσουν από παράξενα δάση, θα κυλήσουν με τετράγωνα και θα κόψουν μήλα από ένα δέντρο που μιλάει, θα συναντήσουν το πουλί που το λέγανε ‘αγάπαμε’ και θα κελαηδήσουν μαζί του. Θα γίνουν φίλοι με τον γίγαντα και θα μείνουν ακίνητοι σαν άγαλμα…

#παιχνίδι

Τι μυρίζει έτσι? Κανέλλα ή λεμόνι? Κι αυτό εκεί? Ζυμάρι είναι ή αφρός? Τσούλισε το μπαλάκι και στάθηκε ο κύβος. Πως? Ακούστηκε αυγό να σπάζει ή να ‘ναι αέρας κοπανιστός? Χτύπησα το τύμπανο και έγινε χαμός. Πως είναι στον αέρα, πως μοιάζει ο βυθός?”