Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου στις διδασκαλίες της προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει γνώσεις από όλα τα πεδία που ασχολείται και να συνδέει την κίνηση με το στοιχείο της μουσικής και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, για μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία βασισμένη στο παιχνίδι και την απόλαυση.

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι χορεύτρια, δασκάλα κίνησης και παιδαγωγός.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2014 και από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ το 2018.  Το 2015 παρακολούθησε το ”International Summer Program” του Watermill Center στη Νέα Υόρκη με τον Robert Wilson και πραγματοποίησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα βελτίωσης τεχνικής στο “danscentrumjette” στις Βρυξέλλες, ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με: τη Hellenic Dance Company, την Εθνική ομάδα της Μάλτας (Zfin Malta Dance Company), τον Αντώνη Φωνιαδάκη, την Ανδρονίκη Μαραθάκη, την Ελεονώρα Ηλία, την Ιωάννα Αγγελοπούλου κ.α., για παραστάσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Έχει χορογραφήσει σόλο και ομαδικά έργα ως ατομικές απόπειρες ή στο πλαίσιο διάφορων φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα.

Έχει πραγματοποιήσει σπουδές βιολιού και θεωρίας μουσικής από την ηλικία των 6 μέχρι 17.

Από το 2017 παραδίδει θεραπείες thai yoga massage έπειτα από σεμινάρια στην Ταϋλάνδη. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες τα τελευταία 5 χρόνια σε Ελλάδα, Βέλγιο και Τουρκία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά, έχει κάνει πρακτική σε νηπιαγωγεία της Αθήνας αλλά και σε ευάλωτες ομάδες, όπως πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ διδάσκει χορό σε νήπια με τους γονείς τους στις «Μικρές Ιστορίες» στο Κουκάκι.

Στις διδασκαλίες της προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει γνώσεις από όλα τα πεδία που ασχολείται και να συνδέει την κίνηση με το στοιχείο της μουσικής και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, για μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία βασισμένη στο παιχνίδι και την απόλαυση.

χοροθέατρο στο dos 1

χοροθέατρο στο dos

Μαρία Παπαδοπούλου

Αν έρθεις Θα μπεις στην ομαδα!
Θα τρέξεις, θα μάθεις, θα μοιραστείς.
Θα γελάσεις, θα ιδρώσεις, θα παιδευτείς.
Θα αργήσεις, θα προλάβεις, θα ψάξεις.

  • παιδιά 6-12 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
παίζουμε μαζί 2

παίζουμε μαζί

Μαρία Παπαδοπούλου

Το Παίζουμε Μαζί είναι μια μικρογραφία της ομάδας που θα ενταχθεί το παιδί όταν πάει στο σχολείο. Έτσι εξοικειώνεται σταδιακά με βασικές διαδικασίες και λειτουργίες στις οποίες θα επεκτείνει την εμπειρία του αργότερα: το παραμύθι, το κουκλοθέατρο, τις χειροτεχνίες, τη μουσικοκινητική αγωγή.

  • παιδιά 2.5-3.5 ετών με γονείς / 120 λεπτά / 8 θέσεις
art play 3

art play

Με αφορμές από τη Land Art, την Pop Art, τη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και μερικά από τα διασημότερα παιδικά βιβλία, το dos έχει σχεδιάζει παιχνίδια απόλαυσης της Τέχνης.

  • παιδιά 12-36 μηνών / 120 λεπτά / 15 θέσεις
  • παιδιά 4-7 ετών / 120 λεπτά / 15 θέσεις