Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου στις διδασκαλίες της προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει γνώσεις από όλα τα πεδία που ασχολείται και να συνδέει την κίνηση με το στοιχείο της μουσικής και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, για μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία βασισμένη στο παιχνίδι και την απόλαυση.

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι χορεύτρια, δασκάλα κίνησης και παιδαγωγός.

Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (2014), από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ (2018) και από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του ΕΚΠΑ (2023).

Το καλοκαίρι του 2015 παρακολούθησε το “International Summer Program” του Watermill Center στη Νέα Υόρκη με τον Robert Wilson και το 2015-2016 πραγματοποίησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα βελτίωσης τεχνικής χορού στο “danscentrumjette” στις Βρυξέλλες, ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με σύγχρονους χορογράφους όπως: ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Αθανασία Κανελλοπούλου, η Ιωάννα Αγγελοπούλου, η Ανδρονίκη Μαραθάκη, η Ελεονώρα Ηλία κ.α. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ακόμα πραγματοποιήσει σπουδές βιολιού και θεωρίας μουσικής. Τέλος, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια ταϋλανδέζικου μασάζ έπειτα από σπουδές στην Ταϋλάνδη το 2016 και προσφέρει ατομικές συνεδρίες..

Ως εκπαιδευτικός, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη βρεφική και παιδική ηλικία, τη μουσικοκινητική αγωγή, τη συμβολή της τέχνης στην προσχολική εκπαίδευση, τις συγκρούσεις στην τάξη κ.α. Επί του παρόντος ολοκληρώνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα ”teach4integration” 400 ωρών για εκπαιδευτικούς στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την οικονομική στήριξη της UNICEF.

Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης διδάσκοντας μουσικοκινητική και χορό σε βρέφη και παιδιά και εμψυχώνοντας εργαστήρια σχετικά με
την κίνηση και πολυμεσικά εργαλεία.

Γράφει και μιλά για το χορό στην εκπαίδευση και την παιδαγωγική του χορού σε διάφορα πλαίσια, συμμετέχοντας σε ημερίδες και διαλέξεις. Το 2021 ιδρύει και διαχειρίζεται έκτοτε το φορέα «Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές απο-δράσεις ΑΜΚΕ». Με την οικονομική στήριξη του ΥΠΠΟΑ και μαζί με μια ομάδα συνεργατών/τριών έχει υλοποιήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Χίλιες γλώσσες του χορού» (2021), «Χορεύοντας τη διαφορά» (2022) και την έρευνα για το χορό με τίτλο «Embodied scores: notes on the absence of touch» (2021-2022).

Στις διδασκαλίες της προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει γνώσεις από όλα τα πεδία που ασχολείται και να συνδέει την κίνηση με το στοιχείο του παιχνιδιού, της μουσικής αλλά και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, για μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία βασισμένη στην αυτενέργεια και την απόλαυση.

summer camp 1

summer camp

Κλείστε θέση! Το dos διοργανώνει φέτος το καλοκαιρινό του camp με βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για δύο ηλικιακές ομάδες.

  • παιδιά 5-7 ετών / 8:30 ώρες / 15 θέσεις
  • παιδιά 7-11 ετών / 8:30 ώρες / 15 θέσεις
συν-κίνηση 2

συν-κίνηση

Ένα μάθημα για τους γονείς που θέλουν να βρουν μια δίοδο κινητικής εξερεύνησης και αποσυμφόρησης του σώματός τους.

  • ενήλικες / 90 λεπτά / 8 θέσεις