Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου στις διδασκαλίες της προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει γνώσεις από όλα τα πεδία που ασχολείται και να συνδέει την κίνηση με το στοιχείο της μουσικής και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, για μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία βασισμένη στο παιχνίδι και την απόλαυση.

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι χορεύτρια, δασκάλα κίνησης και παιδαγωγός.

Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2014 και από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ το 2018.

Το καλοκαίρι του 2015 παρακολούθησε το “International Summer Program” του Watermill Center στη Νέα Υόρκη με τον Robert Wilson και το 2015-2016 πραγματοποίησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα βελτίωσης τεχνικής χορού στο “danscentrumjette” στις Βρυξέλλες, ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση.

Ως εκπαιδευτικός, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη βρεφική και παιδική ηλικία, τη μουσικοκινητική αγωγή, τη συμβολή της Τέχνης στην προσχολική εκπαίδευση, τις συγκρούσεις στην τάξη κ.α.. Το 2017 παρακολούθησε το 11ο
Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΜΕΡ στην Αθήνα.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με: τη Hellenic Dance Company, την Εθνική ομάδα της Μάλτας (Zfin Malta Dance Company), τον Αντώνη Φωνιαδάκη, την Ανδρονίκη Μαραθάκη, την Ελεονώρα Ηλία, την Ιωάννα Αγγελοπούλου, την
Αθανασία Κανελλοπούλου κ.α., για παραστάσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Έχει χορογραφήσει σόλο και ομαδικά έργα ως ατομικές απόπειρες ή στο πλαίσιο διάφορων φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα.

Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες τα τελευταία 7 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ακόμα πραγματοποιήσει σπουδές βιολιού και θεωρίας μουσικής. Τέλος, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια
ταϋλανδέζικου μασάζ έπειτα από σπουδές στην Ταϋλάνδη το 2016 και επιμορφώνεται διαρκώς έκτοτε.

Στις διδασκαλίες της προσπαθεί να συμπεριλαμβάνει γνώσεις από όλα τα πεδία που ασχολείται και να συνδέει την κίνηση με το στοιχείο του παιχνιδιού, της μουσικής αλλά και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, για μια ολιστική αισθητηριακή εμπειρία βασισμένη στην αυτενέργεια και την απόλαυση.

art play 1

art play

Με αφορμές από τη Land Art, την Pop Art, τη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και μερικά από τα διασημότερα παιδικά βιβλία, το dos έχει σχεδιάζει παιχνίδια απόλαυσης της Τέχνης.

  • παιδιά 12-36 μηνών / 120 λεπτά / 15 θέσεις
  • παιδιά 4-7 ετών / 120 λεπτά / 15 θέσεις
συν-κίνηση 2

συν-κίνηση

Ένα μάθημα για τους γονείς που θέλουν να βρουν μια δίοδο κινητικής εξερεύνησης και αποσυμφόρησης του σώματός τους.

  • ενήλικες / 90 λεπτά / 8 θέσεις