σπινθηράκια - εργαστήρι εικαστικών για νήπια

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Tα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

#ζωγραφική #κολάζ #πηλός #μικτές-τεχνικές #trashART #landART

  • παιδιά 2-4 ετών με γονείς / 60 λεπτά
    8 θέσεις

Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία ανακαλύπτουν και διευρύνουν τις δικές τους αντιληπτικές και ερμηνευτικές δεξιότητες και καλλιεργούν την δική τους ικανότητα έκφρασης και δημιουργίας μέσα από την εικαστική γλώσσα.

Για πολλά παιδιά, το σχέδιο είναι συναρπαστικό όχι για το τελικό του αποτέλεσμα, αλλά επειδή μπορούν να ζήσουν εντελώς στον κόσμο του σχεδίου τους για λίγα λεπτά (και στη συνέχεια αμέσως να το ξεχάσουν λίγα λεπτά αργότερα). Οι ενήλικες μπορεί να είναι δύσκολο να σχετιστούν με αυτό το είδος ολοκληρωτικής και φευγαλέας εμπειρίας. Αλλά οι ευκαιρίες για αυτο-έκφραση που παρέχει παρέχουν σημαντική, ακόμα και θεραπευτική, αξία για τα παιδιά.

Οι σπινθήρες ξεπηδούν μέσα απ΄τη φωτιά, την τριβή και τη σύγκρουση. Πίσω απ’ τα μικρά αυτά σωματίδια υπάρχει δράση, ζωή, δημιουργία. Αυτούς τους πρώτους σπινθήρες ανυπομονούμε να δούμε σε αυτό το εργαστήρι. Τις πρώτες ιδέες, τις πρώτες δημιουργίες!

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να εκφράσουν το είναι τους, να αλληλεπιδράσουν και να πειραματιστούν ελεύθερα δίχως να εγκλωβίζονται σε απόλυτους τρόπους και κανόνες. Οι γονείς τους τα συνοδεύουν στο πρώτο ταξίδι στον κόσμο της τέχνης.

 Μαλβίνα Τσιώρα

Η Μαλβίνα διαμορφώνει και εφαρμόζει εργαστήρια όπου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και τον συνδυασμό των διάφορων μορφών, τέχνης επαναπροσδιορίζονται οι δυνατότητες των υλικών αλλά και των σωμάτων μας ως δημιουργικά εκφραστικά μέσα-εργαλεία.