Ειρήνη Τσιμπραγού

Η Ειρήνη Τσιμπραγού είναι δασκάλα κίνησης, χορογράφος και παιδαγωγός. Στο dos θα συντονίσει τα εργαστήρια χοροκινητικής για βρέφη και νήπια και το χοροθέατρο για τα παιδιά του Δημοτικού.

Ειρήνη Τσιμπραγού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σπούδασε χορό στην  Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Studio Harmonic στο Παρίσι, στη Γαλλία επίσης  εξειδικεύτηκε στη διδασκαλία σύγχρονου χορού σε άτομα με αναπηρίες στην Handicap national.

Επιστρέφοντας στη Αθήνα  σπούδασε Εκπαιδευτικό Δράμα στο εργαστήριο του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου.

‘Εχει  μεταπτυχιακή  εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία από το Ελληνικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και είναι  ιδρυτικό μέλος της εταιρείας πολιτισμού ΑΛΜΕΪΔΑ.

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την τέχνη του χορού και του θεάτρου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τους δήμους Ιλίου,  Καλλιθέας και Μεταμόρφωσης καθώς και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες ηθοποιούς χορευτές  και παιδιά στο Παρίσι, τη Βουδαπέστη και στα ανοιχτά studio της Αθήνας: Quasi Stellar,  Χορότεχνο, Κίνηση Έκφραση και Art Act Area, ArtiriaAthens.

Είναι συντονίστρια και χορογράφος της ομάδας χορού  της Very Special Art Hellas σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών από το 2011.

Από το 2013 συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό οργανισμό  Παιχνιδαγωγείο ως μέλος της ομάδας σχολικού σχεδιασμού και ως συνυπεύθυνη των εργαστηρίων κίνησης και θεατρικού παιχνιδιού.

Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Corinne Lancelle, Maxim Ianarely, Sophie Boulbouyan, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αθανασία Κανελλοπούλου, Αγγελική Παπαδάτου, Μάρθα Κλουκίνα και άλλους, για παραστάσεις σύγχρονου χορού στην Γαλλία και την Ελλάδα.

Συνεργάστηκε με  την ομάδα Γουλφ κάνοντας επιμέλεια κίνησης  στο «Χρυσό Σκαραβαίο» που παρουσιάστηκε στη Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου τον Μάιο του 2015.

Έχει χορογραφήσει τρία προσωπικά έργα:

  • «στεφάνη»
  • «Ensemble» συνχορογραφία με την Ειρήνη Κουρούβανη
  • «FULL MOON»

που έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ  στην Αθήνα (Athens video dance project, Anamesa festival, φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων) στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στη Βουδαπέστη και στο Παρίσι.