Ειρήνη Αλεξίου

H Ειρήνη Αλεξίου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Χορογράφος – Σκηνοθέτης, performer, Yoga Instructor.

Ειρήνη Αλεξίου

Είναι μητέρα δύο παιδιών που μαζί τους έμαθε να λειτουργεί συνθετικά διατηρώντας τις ισορροπίες ανάμεσα στη μητρότητα, την τέχνη και την διδασκαλία. Η Έλλη και ο Κωνσταντίνος την συντρόφεψαν άλλοτε αθέατοι μέσα στο σώμα της σε παραστάσεις όπου η μαμά χόρευε και άλλοτε με την παρουσία τους σε πρόβες που η μαμά ήταν χορογράφος ή performer.

Επίσης μαζί έκαναν και μαθήματα γιόγκα ενηλίκων, όπου τα δύο παιδιά έπαιρναν τη θέση βοηθού του δασκάλου προκειμένου να συμμετέχουν δημιουργικά και να διατηρείται η ευρυθμία του μαθήματος.

Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν είναι που ενέπνευσαν την Ειρήνη να σπουδάσει γιόγκα για παιδιά ώστε να είναι πάντα περιτριγυρισμένη από τις αγαπημένες της ηλικίες και να βρίσκει νέους τρόπους ισορροπιών και ακροβασιών στα παιχνίδια μαζί τους. Προκαλώντας ατέρμονα ταξίδια σε νέα ψυχοτοπία και φρέσκα πετάγματα!

Σπούδασε θεατρικές επιστήμες,(Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Χορό (επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου), Χορογραφία (Movement research NY, Suzan Klein school and technique NY), Ashtanga yoga (Atmananda yoga centre NY) και Yoga4kids (YogAcademy) .

Είναι ιδρυτικό μέλος και Χορογράφος της ομάδας ” ‘Οχι Παίζουμε” και μαζί με τον Γιώργο Σαχίνη είναι οι δημιουργοί όλων των παραστάσεων της ομάδας μέχρι σήμερα.

Tο 2005 δημιούργησαν μαζί την πλατφόρμα UrbanDig Project.

Θέατρο και Χορός στο Δημόσιο χώρο με συμμετοχικές δράσεις της τοπικής κοινότητας για τη σύνθεση πρωτότυπου, Site and Human specific έργου.

To 2018 εκπροσώπησε το UrbanDig_Ushakova Project στο Διεθνές Φεστιβάλ Altofest Valletta 2018 (πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2018) στη Μάλτα και επεξεργάστηκε την θεματική της σύγχρονης διάδρασης πολιτών και μνημείων.

Το 2015 εκπαιδεύτηκε στο live art με καθοδηγήτρια την live art artist, Katerina Kokkinos Kennedy με την οποία δημιούργησε την one to one live art performance “Eurydice”. Με την “Eurydice” ταξίδεψε ως δημιουργός και performer στην Αυστρία (Linz,Wolfinger Hotel/Die Fabrikanten), στη Μασσαλία (F A I AR) και στη Νάπολη (Alto Fest). Η Κριτική επιτροπή του AltoFest απένειμε στην Ειρήνη και στην πλατφόρμα UrbanDig Project το πρώτο βραβείo. 

Tο 2005 βραβεύτηκε από τη Νομαρχία Αργολίδος για την προσφορά της στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής με την παράσταση (site specific): “Ο Ηρακλής στη χώρα των ανθρώπων” στις κοίτες του ποταμού Λέρνα.

Την περίοδο 2014 – 2015 σκηνοθέτησε και χορογράφησε την παράσταση για παιδιά: “Βατραπουνζέλ” (παραγωγή ομάδα “Ρετρό”, θέατρο Πόλις).

Ως χορογράφος εκτός από το UrbanDig Project έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών, του Εθνικού Θεάτρου, του Μεγάρου Μουσικής και του Πολυχώρου Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Ως performer εκτός από το UrbanDig Project έχει συνεργαστεί με τους adLibdances, Unplugged, Felix Ruckert, Simone Forti, David Dorfman, Jennifer Monson, Katie Duck, Σχεδία, Χορικά κ.α.

παρακαλώ “προσδεθείτε” 1

παρακαλώ “προσδεθείτε”

Ειρήνη Αλεξίου

Σε αυτόν τον κόσμο τον μικρό, τον μέγα, που εξασκούμαστε στη ζωή, η ποιότητα της γείωσης και του πετάγματος, ίσως είναι η βασική προσφορά των ενηλίκων στους μικρούς φυσικούς yogis, τα παιδιά!

  • παιδιά 18-36 μηνών με γονείς / 50 λεπτά / 8 θέσεις
  • παιδιά 3-5 ετών με γονείς / 50 λεπτά / 8 θέσεις