Δημήτρης Κουκουράκης

O Δημήτρης ασχολείται με τη μουσική με τρεις διαφορετικούς τρόπους: είναι μουσικοθεραπευτής, δάσκαλος κιθάρας και μουσικός. Στο dos θα σχεδιάσει και θα συντονίζει το εργαστήριο της μουσικής με κύριο εργαλείο τον μουσικό αυτοσχεδιασμό. Γιατί όλα γύρω μας μπορούν να γίνουν μουσική!

Δημήτρης Κουκουράκης

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μουσικοθεραπεία στο Royal Welsh College of Music and Drama στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (PGDipΜΤ), καθώς και σημαντική κλινική επαγγελματική εμπειρία. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος κλασικής κιθάρας με τον Βαγγέλη Μπουντούνη.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς ψυχικής υγείας, αποκατάστασης, πρώιμης παρέμβασης και εκπαίδευσης.  Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες, συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια και ως συντονιστής σε βιωματικά εργαστήρια μουσικοθεραπείας και έχει αναλάβει το σχεδιασμό και υλοποίηση εργαστηρίων μουσικής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Μουσικοθεραπευτών (BAMT)  και ιδρυτικό τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) όπου διετέλεσε πρόεδρος από το 2010 έως το 2017.

μουσικό εργαστήριο 1

μουσικό εργαστήριο

Δημήτρης Κουκουράκης

Το βιωματικό εργαστήριο μουσικής βασίζεται σε τεχνικές μουσικοθεραπείας και έχει ως κύριο εργαλείο τον μουσικό αυτοσχεδιασμό. Τα παιδιά μέσα από το μουσικό παιχνίδι καλούνται να ανακαλύψουν προσωπικούς τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας.

  • παιδιά 4-6 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις
  • παιδιά 7-9 ετών / 60 λεπτά / 8 θέσεις