Ομάδα για γονείς με ανησυχίες στο dos

‘Εξι συναντήσεις για να γνωρίσουμε λιγάκι την παιδική ηλικία, αλλά και το πως συστηνόμαστε απέναντι της.

Οι γονείς ανησυχούν, ψάχνουν, είναι κουρασμένοι, θυμώνουν, καταλαβαίνουν, θέλουν να τα κάνουν σωστά και πάλι από την αρχή. Οι γονείς παίρνουν πολύ πληροφορία, που απέχει από την πράξη. Γιατί δεν είναι πάντα ιδανικές οι συνθήκες. Για κάποιο λόγο τα πράγματα εξελίσσονται αλλιώς. Τα πράγματα καμμιά φορά είναι πιο απλά όταν ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Όταν γνωρίζουμε τι τους συμβαίνει σε κάθε ηλικία. Όταν γνωρίζουμε τι μας συμβαίνει κι εμάς. Όταν οι προσδοκίες μας είναι κοντά στο εφικτό.

 • Γονείς παιδιών 18 μηνών – 6 ετών
  90 λεπτά / 12 θέσεις

6 χρόνια νέος γονιός. 6 συναντήσεις για γονείς παιδιών 0-6 ετών στο dos.

Πριν αναζητήσω λύση, συστήνομαι. Πριν να προσδοκώ, γνωρίζω κι αναγνωρίζω. Σε μικρή σταθερή ομάδα θα συζητήσουμε όσα δεν “φαίνονται”: αλλά υπάρχουν στα πρώτα 6 χρόνια ζωής των παιδιών μας. Για την αφομοίωση, για τα όρια, για τη σχέση με το φαγητό, για τον ύπνο μας, για το “ανήκειν” και για το περιβάλλον που τα ανατρέφει μαζί μας.

Η ομάδα θα είναι σταθερή, η συμμετοχή για όλο τον κύκλο, γιατί οι συζητήσεις θα έχουν ροή. Θα συζητήσουμε, θα παίξουμε, θα δουλέψουμε και θα ακούσουμε.

  1. Τι συμβαίνει στο παιδί τα πρώτα 6 χρόνια.
  2. Η ανάπτυξη του λόγου. Άρθρωση, έκφραση, κατανόηση και επικοινωνία.
  3. Τα όρια και η σχέση.
  4. Ύπνος. Πώς, πού, πότε, γιατί.
  5. Το φαγητό. Διαδικασία, σχέση και οργάνωση.
  6. Το σώμα μου. Λειτουργίες και εικόνα.

 

Συντονίζει η Ντίνα Νομικού (Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, συστημική σύμβουλος οικογένειας και μαμά). Το πλήρες βιογραφικό θα βρείτε στο www.thechildin.gr

Ώρα διεξαγωγής σεμιναρίου 19:00-20:30
Αφορά γονείς με παιδιά 18 μηνών έως 6 ετών.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΥ 90€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
dos@dosforkids.gr // 2104813216 // 6945998466

Ντίνα Νομικού

Από το 2013 έως και σήμερα συντονίζω ομάδες συναδέλφων και γονιών στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, οργανώνω χώρους για παιδιά και ενθαρρύνω γονείς και δασκάλους να βλέπουν «μέσα» στα παιδιά.