Όταν τα παιδιά «ψηλώνουν»

Σε 6 συναντήσεις για γονείς, θα κουβεντιάσουμε την ηλικία 6-12. Γιατί όταν και πριν τα πράγματα μας δείξουν ότι το παιδί «ψηλώνει», πρέπει να αναπροσαρμοστούμε κι εμείς.

Πετώ όλους τους κανόνες. Σε τι χρησιμεύει το μπάνιο ή ένα τακτοποιημένο δωμάτιο; Μου αρέσουν οι φίλοι μα φοβάμαι και λίγο. Σιγά μη το δείξω. Θα κάνω ότι χρειαστεί για να ανήκω στην παρέα. Δεν αντέχω τις νουθεσίες. Τρώω μόνο όταν χρειάζεται και από εκείνα που μου κρύβατε. Το σώμα μου ξυπνάει αλλά δεν ξέρω γιατί.

  • Γονείς παιδιών 6-12 ετών
    90 λεπτά / 12 θέσεις

Τα παιδιά μεγαλώνουν. Διεκδικούν. Αλλάζουν τρόπο σκέψης και κατανόησης του κόσμου. Από παιδιά βαδίζουν προς την εφηβεία. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε αυτή την αλλαγή εμείς οι γονείς μπαίνουμε σε νέα νερά.

6 συναντήσεις για να μάθουμε να κολυμπάμε μαζί τους…

  1. Δικαιοσύνη όχι ισότητα.
  2. Οι φίλοι είναι σημαντικοί. Πόσο;
  3. Ο κόσμος του διαδικτύου.
  4. Οι ρουτίνες που βασανίζουν.
  5. Συζητώ; Εμπιστεύομαι; Διαπραγματεύομαι;
  6. Νέες ελευθερίες.

Η ομάδα θα είναι σταθερή, η συμμετοχή για όλο τον κύκλο, γιατί οι συζητήσεις θα έχουν ροή. Θα συζητήσουμε, θα παίξουμε, θα δουλέψουμε και θα ακούσουμε.

Συντονίζει η Ντίνα Νομικού (Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, συστημική σύμβουλος οικογένειας και μαμά).

Ώρα διεξαγωγής σεμιναρίου 19:00-20:30
Αφορά γονείς με παιδιά 6-12 ετών.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΥ 90€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
dos@dosforkids.gr // 2104813216 // 6945998466

Ντίνα Νομικού

Από το 2013 έως και σήμερα συντονίζω ομάδες συναδέλφων και γονιών στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, οργανώνω χώρους για παιδιά και ενθαρρύνω γονείς και δασκάλους να βλέπουν «μέσα» στα παιδιά.