Κωνσταντίνα – Ελένη Αλεξανδροπούλου

Η Κωνσταντίνα έχει αναλάβει το εικαστικό κομμάτι του dos. Η ίδια θεωρεί πως είναι ένα από τα μέσα που μας δίνονται για να εξοικειωθούμε με το βλέμμα, το δικό μας, των άλλων, και ό,τι αυτό συνεπάγεται, στρέφοντάς το προς ποικίλες κατευθύνσεις και αποτυπώνοντάς το με διαφορετικούς τρόπους.

Κωνσταντίνα – Ελένη Αλεξανδροπούλου

Γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του  Τ.Ε.Α.Π.Η (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, ΕΚΠΑ  2017). Ως το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας μεγάλωσε σε μια θάλασσα από  ερεθίσματα, σε μια διαρκή πολυφωνία και εξοικειώθηκε από πολύ νωρίς με την ποικιλοχρωμία  της ανθρώπινης ύπαρξης. Έλαβε μαθήματα πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών και κατά τη διάρκεια φοίτησής της στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου παρακολούθησε μαθήματα στο κανονάκι. Ακόμη, παράλληλα και για οκτώ χρόνια, υπήρξε μέλος της παιδικής  χορωδίας της ΕΡΤ(μετονομασία ROSARTE).

Η εισαγωγή της  στο Πανεπιστήμιο ήταν μια απολύτως συνειδητή απόφαση την οποία στηρίζει ακόμη. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια, θεατρικά εργαστήρια, επιμορφωτικές ημερίδες, διαλέξεις και  ένα Πανελλήνιο Συνέδριο , υπό την οργάνωση του ΕΚΠΑ, του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδοτικών οίκων, αλλά και σε αυτόνομα εγχειρήματα όπως  ένα εργαστήριο κουκλοθεάτρου από μέλη της Unima Hellas.

Εμπειρία με παιδιά αντλεί από διαφορετικά εκπαιδευτικά πλαίσια. Έχει συμμετάσχει  σε “Παγκόσμια ημέρα Κουκλοθεάτρου” (UNIMAHELLAS) εμψυχώνοντας μια γιγαντόκουκλα και βοηθώντας σε εργαστήρι για τη δημιουργία θεατρικής κούκλας. Ήταν εθελόντρια  του Μουσείου Μπενάκη, στο “Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης” και “Το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο”, με υπεύθυνη εικαστικό τη Χριστίνα Ντεπιάν. Τα τελευταία επτά χρόνια συνεργάζεται με οικογένειες, αναλαμβάνοντας τη διαπαιδαγώγηση και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών διαφορετικών ηλικιακών βαθμίδων.

σπινθηράκια - εργαστήρι εικαστικών για νήπια 1

σπινθηράκια - εργαστήρι εικαστικών για νήπια

Κωνσταντίνα - Ελένη Αλεξανδροπούλου

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

  • παιδιά 2-4 ετών με γονείς / 60 λεπτά / 8 θέσεις
σπινθήρες - εργαστήρι εικαστικών για παιδιά 2

σπινθήρες - εργαστήρι εικαστικών για παιδιά

Κωνσταντίνα - Ελένη Αλεξανδροπούλου

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

  • παιδιά 4-7 ετών / 90 λεπτά / 8 θέσεις
art play 3

art play

Με αφορμές από τη Land Art, την Pop Art, τη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και μερικά από τα διασημότερα παιδικά βιβλία, το dos έχει σχεδιάζει παιχνίδια απόλαυσης της Τέχνης.

  • παιδιά 12-36 μηνών / 120 λεπτά / 15 θέσεις
  • παιδιά 4-7 ετών / 120 λεπτά / 15 θέσεις