Ντίνα Νομικού

Από το 2013 έως και σήμερα συντονίζω ομάδες συναδέλφων και γονιών στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, οργανώνω χώρους για παιδιά και ενθαρρύνω γονείς και δασκάλους να βλέπουν «μέσα» στα παιδιά.

cv-dos-foto
Ντίνα Νομικού

“The child is not an empty being who owes whatever he knows to us who have filled him up with it. No, the child is the builder of man. There is no man existing who has not been formed by the child he once was” – M. Montessori

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Όταν συνειδητοποίησα ότι κάθε ενήλικας παλεύει με όσα δεν εκπληρώθηκαν όταν ήταν παιδί. Θυμάται όσα όμορφα έζησε σαν παιδί και εν τέλει σχεδόν διαμορφώθηκε όταν ήταν παιδί. Από την φύση μου αισιόδοξη, πίστευα και πιστεύω κάθε μέρα και πιο πολύ, πως τα παιδιά θα λάβουν επιτέλους την αντιμετώπιση που τους πρέπει. Όχι σαν μικρογραφίες ενηλίκων αλλά σαν τνη αρχή ενός πιο συνειδητοποιημένου και άρα ευτυχέστερου κόσμου.

Σπούδασα νηπιαγωγός στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του πανεπιστημίου Αθηνών και από 2003 δούλεψα για 12 περίπου χρόνια κοντά σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 6 ετών σε κλασσικά και μοντεσσοριανά σχολεία. Το 2007 εκπαιδεύτηκα στο Montessori Lab της
κ.Φαφαλιού στην μοντεσσοριανη παιδαγωγική για τα πρώτα 6 χρόνια . Το 2017 παρακολούθησα πρόγραμμα για την συστημική συμβουλευτική οικογένειας στο ΨΥ.ΚΕ.ΠΑ. Από το 2013 έως και σήμερα συντονίζω ομάδες συναδέλφων και γονιών στην
Αττική και σε όλη την Ελλάδα, οργανώνω χώρους για παιδιά και ενθαρρύνω γονείς και δασκάλους να βλέπουν «μέσα» στα παιδιά.

Το πλήρες βιογραφικό μου μπορείτε να βρείτε στο blog thechildin.gr

Δεν ξεχνώ τους δασκάλους, τους ανθρώπους και τα παιδιά σχεδόν ποτέ. Κι αν κάτι θέλω να μας μένει στο τέλος είναι να «υπηρετούμε» την σχέση.

Καλή μας αντάμωση!

ομάδα για γονείς με ανησυχίες στο dos 1

ομάδα για γονείς με ανησυχίες στο dos

Ντίνα Νομικού

Εξι συναντήσεις για να γνωρίσουμε λιγάκι την παιδική ηλικία, αλλά και το πως συστηνόμαστε απέναντι της.

  • γονείς παιδιών 18 μηνών – 6 ετών / 90 λεπτά / 12 θέσεις
όταν τα παιδιά «ψηλώνουν» 2

όταν τα παιδιά «ψηλώνουν»

Ντίνα Νομικού

Σε 6 συναντήσεις για γονείς, θα κουβεντιάσουμε την ηλικία 6-12. Γιατί όταν και πριν τα πράγματα μας δείξουν ότι το παιδί «ψηλώνει», πρέπει να αναπροσαρμοστούμε κι εμείς.

  • γονείς παιδιών 6-12 ετών / 90 λεπτά / 12 θέσεις